Deşi este numai în clasa a X-a, pietreanul a obţinut zeci de premii la pian şi contrabas. În plus, este as la cultură generală şi aspiră la Royal Academy of Music and Drama. Aa demonstrat înclinaţii pentru muzică de foarte mic. Un profesor de pian din Iaşi a fost cel care l-a descoperit.
„A fost surprins de urechea mea muzicală, însă mi-a spus că e prea devreme pentru a începe pregătirea“, explică artistul.
La 7 ani a revenit asupra pianului şi a început studiul. În patru ani de pian, tânărul a obţinut câteva premii importante la olimpiadele şi concursurile de specialitate, însă a simţit nevoia unei schimbări şi a ales contrabasul. „Talentul muzical cred că l-am moştenit de la ambii părinţi, însă nici unul nu cântă“, mai spune Ciprian.
Studiază câte 10 ore pe zi
În 2004, a descoperit contrabasul sub „bagheta“ profesorului Fănel Pojoga şi din acelaşi an a început să obţină periodic premiul I la competiţiile muzicale. „Contrabasul este instrumentul pe care-l iubesc. Mă ajută să interacţionez. Intenţionez să ajung departe şi să am o carieră în domeniu“, îşi expune ţelurile contrabasistul.
Pentru rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut, Ciprian Iacob se pregăteşte intens - câte 30 de ore săptămânal. În perioada olimpiadelor artistul spune că este nevoit să studieze şi câte 10 ore pe zi, „dar premiile înseamnă o încununare a efortului depus“. În vara anului 2007, Ciprian Iacob a fost la work shop-ul „Young Music Caravan“, alături de alţi tineri artişti din 12 ţări şi a concertat într-un show-jazz la Piatra Neamţ.
Un an mai târziu, a lucrat alături de instrumentiştii Circului Naţional Francez, iar în 2009 a susţinut un concert alături de „Augsburg Symphony Orchestra“ din Minneapolis, Statele Unite ale Americii, pe scena Teatrului Tineretului.
Compune muzică clasică
„Am avut p