Ingrediente:
Cremă: 750ml frişcă lichidă, 700-750g ciocolată albă,
1 pliculeţ întăritor de frişcă, esenţă de migdale sau lichior de cocos.
Blat: a) 3 ouă, 100g zahăr, 100ml ulei, 100ml lapte, 100g zahăr, 200g făină, 1 praf de copt.
Blat b): 5 albuşuri, 150g zahăr, 150g fulgi de cocos, 2 linguri făină, 1/2 pacheţel praf de copt, câteva picături esenţă de migdale.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu 100g zahăr, iar apoi se pun laptele şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu 100g zahăr, apoi se amestecă cu gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Se pune în tava de tort căptuşită cu hârtie de copt şi se coace 20-25 de minute. (Blat 1).
Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de migdale. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pergament şi se coace la 180 de grade.
Blatul 1 se unge cu jumătate din cremă. Se pune deasupra cel de-al doilea blat şi apoi din nou cremă. Se introduce în frigider.
Smântâna se pune pe foc până ce dă să fiarbă, se adaugă ciocolata şi se amestecă în continuu până când se topeşte. Se adaugă esenţa de migdale sau lichiorul şi se ţine la rece peste noapte. Înainte de a se pune între blaturi, se mixează bine.
Ingrediente:
Cremă: 750ml frişcă lichidă, 700-750g ciocolată albă,
1 pliculeţ întăritor de frişcă, esenţă de migdale sau lichior de cocos.
Blat: a) 3 ouă, 100g zahăr, 100ml ulei, 100ml lapte, 100g zahăr, 200g făină, 1 praf de copt.
Blat b): 5 albuşuri, 150g zahăr, 150g fulgi de cocos, 2 linguri făină, 1/2 pacheţel praf de copt, câteva picături esenţă de migdale.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu 100g zahăr, iar apoi se pun laptele şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu 100g zahăr, apoi se amestecă cu gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Se pune în tava de tort căptuş