Actul normativ ar urma să asigure protecţia angajaţiilor care vor fi disponibilizaţi, aşa cum ceruseră anterior sindicatele. Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor continua însă protestele până în momentul în care actul normativ va intra în vigoare, a anunţat liderul confederaţiei, Bogdan Hossu. Şeful Guvernului a mai anunţat că se doreşte implementarea unui sistem prin care firmele care angajează şomeri să beneficieze de anumite deduceri fiscale, cum ar fi neplata contribuţiei de asigurări sociale calculate la aceste angajări.
Actul normativ ar urma să asigure protecţia angajaţiilor care vor fi disponibilizaţi, aşa cum ceruseră anterior sindicatele. Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor continua însă protestele până în momentul în care actul normativ va intra în vigoare, a anunţat liderul confederaţiei, Bogdan Hossu.
Potrivit acestuia, anul trecut au beneficiat de şomaj tehnic un milion de persoane iar costurile au fost de 300 de milioane de lei.
Anul trecut, dacă un angajat era trimis în şomaj tehnic, angajatorul îi plătea un salariu de 75% cel mult trei luni iar statul nu încasa impozite pe venit şi plătea în contul salariatului CAS.
Bogdan Hossu susţinea că dacă jumătate din cei un milion de angajaţi ar fi fost trimişi în şomaj permanent, la nivelul întregii ţări s-ar fi ajuns la cifra de 1,3 milioane de şomeri.
Proiectul de lege privind şomajul tehnic, care va fi aprobat de la 1 februarie 2010, va avea prevederile sistemului de anul trecut, a promis premierul Emil Boc.
Şeful Guvernului a mai anunţat că se doreşte implementarea unui sistem prin care firmele care angajează şomeri să beneficieze de anumite deduceri fiscale, cum ar fi neplata contribuţiei de asigurări sociale calculate la aceste angajări.
Mecanismul de sprijin al firmelor care vor angaja şomeri va fi stabilit de Guvern.
Premierul Emil Boc a mai anunţat, miercu