Cu toate că mercurul din termometre a scăzut la - 15 grade Celsius în Craiova, reprezentanţii companiilor de apă, energie termică şi electricitate spun că nu au întrerupt furnizarea către populaţie a serviciilor.
Directorul Complexului Energetic (CEN) Craiova, Constantin Bălăşoiu, a afirmat că instalaţiile de producere a agentului termic funcţionează la parametri normali, în ciuda temperaturilor scăzute. „Parametrii sunt cei stabiliţi. Nu întâmpinăm probleme în furnizarea agentului termic către Regia de Termoficare. Dacă pe parcurs apar dificultăţi, noi putem furniza şi un volum mai mare de energie. Avem stocuri de combustibil suficiente, iar reţelele de distribuţie nu au suferit avarii“, a precizat Bălăşoiu.
Dacă fluxul producător - beneficiar şi-a urmat cursul firesc, înseamnă că temperatura din apartamentele craiovenilor nu a avut de suferit. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii furnizorului de căldură şi apă caldă al oraşului, Regia Autonomă de Termoficare Craiova. „Dacă agentul termic pleacă din CET la o temperatură de peste 95 de grade Celsius se asigură în locuinţele craiovenilor o temperatură de peste 24 de grade Celsius. Punctele termice sunt automatizate, iar temperatura agentului termic livrat către populaţie se reglează în funcţie de temperatura din mediul exterior, conform unei diagrame“, a declarat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al RATf. Craiova.
Frigul nu a afectat nici centralele termice pe gaze din cartierele 1 Mai şi Rovine.
„Am verificat de dimineaţă centralele care livrează căldură la asociaţia noastră. Nu sunt probleme. Merg chiar bine. Probabil consumul este mai mare pentru prepararea apei şi menţinerea unei temperaturi optime încălzirii caloriferelor din apartamente. Dar nu-i poţi lăsa pe oameni să îngheţe în case“, a spus preşedintele Asociaţiei nr. 5 din cartierul 1 Mai, Victor Stamin.
Fără intervenţi