Activitatea lucrătorilor de la ISU „Dunărea" Brăila a fost marcată, anul trecut, de evenimente. Ei au reuşit să salveze din foc vieţi omeneşti şi bunuri a căror valoare depăşeşte 50 de milioane de lei.
Pompierii şi cadrele SMURD şi-au dat mâna de 1.121 de ori pentru a rezolva situaţiile de urgenţă
Noul Serviciu Mobil de Urgenţe Resuscitare şi Descarcerare a schimbat parametrii satistici faţă de anul precedent. Cu toate eforturile depuse în domeniul preventiv şi cel organizatoric, pe parcursul anului 2009, s-au produs 1.121 situaţii de urgenţă, în medie trei pe zi, numărul acestora crescând, în 2009, cu 62,7%, comparativ cu anul 2008, când s-a intervenit pentru 689 de situaţii de urgenţă.
„Această creştere este datorată în special solicitărilor de răspuns pentru prim ajutor medical calificat în urma operaţionalizării Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare", a ţinut să sublinieze col. Florin Silvi, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" Brăila.
Obuze şi grenade din război
După cum ne-a informat mr. Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU, în anul 2009, „principalele intervenţii au fost la stingerea incediilor, - 265 de misiuni şi ajutor medical SMURD 248 de misiuni. La acestea s-au adăugat însă şi 52 de asanări a teritoriului de muniţie neexplodată".
În timpul lucrărilor agricole efectuate cu unelte performante, arăturile fiind mult mai adânci, a fost scoasă la suprafaţă muniţia pierdută în timpul războiului.
„De altfel, numai anul trecut, au fost găsite întâmplător, pe câmp sau îngropate în curţile oamenilor, nu mai puţin de 413 unităţi de muniţie, care puteau produce oricând evenimente nedorite", a subliniat mr. Stoian.
Din datele prezentate la efetuarea analizei, a reieşit că pentru stingerea incendiilor timpul mediu de răspuns al serviciilor profesioniste a fost de 13