Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo, bănuiţi că au orchestrat jaful petrecut în septembrie 2009, neagă orice implicare. Tribunalul Maramureş a decis, aseară, arestarea celor doi pe o perioadă de 29 de zile. Italianul a anunţat că va contesta măsura.
Băimăreanul Ioan Ursuţ (51 de ani) şi iatlianul Massimo Loddo (33 de ani) au fost prinşi aseară, în urma unei acţiuni comune a Poliţiei, Parchetului şi SRI. „Au fost identificaţi pe teritoriul judeţului Satu Mare, ulterior fiind aduşi în arestul poliţiei din Baia Mare. Cetăţeanul român a comis atât în ţară, cât şi în străinătate o serie de infracţiuni şi este considerat deosebit de periculos. Datele despre cetăţeanul italian sunt în curs de procesare”, a spus comisarul şef de poliţie Mihai Pitulean.
CITEŞTE ŞI:
Expertizele probelor ADN în cazul jafului armat din Braşov se bat cap în cap
Tribunalul Maramureş a decis arestarea celor doi pe o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, tâlhărie şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, pentru care riscă pedepse între şapte şi 20 de ani. Atât Ursuţ cât şi Loddo au menţionat, pe perioada audierilor, că nu au nicio implicare în jaful din pasul Gutâi. Italianul a făcut deja recurs la măsura arestării.
Jaf de 1.000.000 de euro
Anchetatorii susţin că deţin probe solide, care dovedesc faptul că Ursuţ şi Loddo au orchestrat jaful petrecut în 15 septembrie 2009, în Pasul Gutâi. Atunci, o maşină de transport valori a firmei G4S a fost oprită de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi asemena forţelor speciale ale poliţiei. După ce i-au imobilizat pe agenţii din autovehicul şi au dus maşina într-o pădure, atacatorii au dispărut cu suma de 4.000.000 de lei (aproape 1.000.000 de euro), a menţionat, ieri, procurorul şef Marius Iacob. Iniţial, reprezentanţii firmei G4S precizaseră că s-au furat