Sfârşitul anului 2009 şi începutul anului 2010 au fost marcate de recompensele şi recunoaşterile profesionale pentru ziariştii din cadrul colectivului redacţional al Jurnalului Naţional, Jurnalului de bucătărie şi al Jurnalului de călătorie, pentru articolele scrise măiestrit. Evidenţiind permanent valoarea tradiţiilor culinare şi pe cele populare, din zonele pe care le-au străbătut, pentru a putea aduce cititorului informaţii cât mai vaste despre moştenirea culinară şi obiceiuri, au reuşit să atragă admiraţia cititorilor.
Premiul pentru Jurnalism 2009, din partea ANTREC România a fost acordat de ziua naţională a României, pentru susţinerea turismului rural, ziaristelor Maria Belu, Carmen Drăgan şi Simona Chiriac. "Articole inspirate au făcut ca lectorii revistei să poată «călători» pe meleaguri de basm şi să afle obiceiuri străvechi. Jurnalul de bucătărie a contribuit la punerea în valoare a potenţialului turistic rural.
Cum hrana şi felul în care este pregătită au o importanţă deosebită, turiştii noştri pot avea încredere deplină în preparatele pe care Jurnalul de bucătărie le descrie amănunţit, pentru a atrage atenţia asupra calităţii mâncărurilor tradiţionale preparate din produse proaspete, din ograda gospodarului care-i invită să petreacă o vacanţă în aer curat, dar şi să încerce o mâncare «ca la mama acasă»", a spus doamna Cristina Partal, preşedinte al ANTREC.
De la reportaj la cărţi de bucate
O altă peniţă cu talent a colectivului este editorul Simona Lazăr, care a primit premiul pentru Reportaj, acordat de Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism - AJTR, la gala premiilor AJTR 2009, la Horezu, în ianuarie 2010, pentru articolele din Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie, Jurnalul de Călătorie, precum şi pentru reeditarea volumului "Dictatura gastronomică. 1.501 feluri de mâncare", al jurnalistu