O institutie de invatamant privat din Franta negociaza achizitia a 40% din capitalul Cefora Business School, o scoala de afaceri care pregateste tineri pentru pozitii de middle-management in companii mari de pe piata romaneasca, unde le ofera si job-uri part-time, platite, inca din timpul studiilor.
Cefora Business School a fost fondata in 2006 de un cetatean francez, Nicolas Combat(foto). Scoala este finantata in prezent de trei companii cu actionariat francez, care platesc studiile tinerilor, ii angajeaza part-time si apoi au optiunea de a-i angaja definitiv. Companiile care finanteaza in prezent scoala sunt Orange, Cora si Michelin.
Tranzactia va fi de ordinul zecilor de mii de euro, iar negocierile sunt foarte avansate, conform lui Combat.
De ce se vinde Cefora?
Combat va vinde partial afacerea deoarece are nevoie de bani ca sa continue dezvoltarea. Una dintre principalele probleme strategice este nevoia unui buget mai mare pentru promovarea scolii, spune proprietarul, mai ales ca in Romania oamenii nu sunt obisnuiti sa poata alege, la nivel de studii post-liceale, decat traditionalele scoli profesionale "pentru muncitori".
De ce este interesata o institutie privata de invatamant din Franta sa preia partial Cefora? Investitorii doresc sa poata face schimburi educationale intre studentii din Franta si cei din Romania, dar considera si ca aceasta afacere are un potential mare de dezvoltare in Romania, fiind un domeniu inca la inceput, considera Combat.
Cum functioneaza scoala privata in care nu platesti nicio taxa
Cefora este un program de invatamant in alternanta, unde studentul, in paralel cu studiile, este angajat part-time la firma care ii achita taxa de scolarizare. La finalizarea cursurilor, studentii Cefora pot deveni oameni de vanzari intr-un magazin, dar si manageri ai unor puncte de