„Reinventarea” PDL începe să zgâlţâie partidul. PDL-iştii de la vârf sunt presaţi de liderii din teritoriu să le predea puterea. Sursa: Reuters
Iniţiatorul acestei mişcări este Sorin Frunzăverde, unul dintre vicepreşedinţii din garda veche, retras la şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În paralel, se discută de o modificare de statut prin care cei doi prim-vice preşedinţi, care îl secondează acum pe liderul fără concurent Emil Boc, să fie înlocuiţi cu patru preşedinţi executivi, nivel interzis miniştrilor.
Ideea a fost lansată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Experimentul reformării PDL ar urma să înceapă la sfârşitul săptămânii, când Boc a convocat tot aparatul de partid la o întâlnire informală, la Poiana Braşov.
Vârful PDL, rezervat aleşilor
„Din nefericire, partidul este confiscat acum de câţiva de la Bucureşti. Partidul a câştigat alegerile în egală măsură cu Traian Băsescu. Dar la Bucureşti noi am pierdut. De câştigat, am câştigat în teritoriu”, reclamă Frunzăverde.
Acesta susţine că PDL nu mai trebuie condus de cercul din jurul lui Boc, de la centru, ci de Colegiul Director în care intră toţi liderii de filiale. Creşterea influenţei teritoriului a fost propusă de şeful CJ Caraş- Severin odată cu schimbarea denumirii PDL în Partidul Popular şi asumarea doctrinei creştin-democrate, idei la care s-a raliat imediat public şi Vasile Blaga.
Nemulţumirea în teritoriu vine din faptul că 21 de filiale câştigă alegerile, dar nu au loc la masa mari lor decizii luate, de regulă, în „grupul celor 5” - Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi, uneori, Theodor Stolojan.
Frunzăverde susţine că în acest an PDL trebuie să re nunţe la liderii care fie nu au candidat - cazul lui Adriean Videanu sau Valeriu Stoica -, fie au pierdut