Fost luptător în circuitul Local Kombat, Anatoli Danilov este acum agent în cadrul Poliţiei de Frontieră şi conduce propriul său club de arte marţiale.Prima dată când îl vezi, îţi face impresia unui dur, cu care nu ai vrea să te întâlneşti la ceas de noapte.
Asta până intră în vorbă cu tine şi îţi explică ce face el în fiecare zi. De aproape doi ani deţine un club de arte marţiale în Galaţi şi a reuşit să scoată, pe proprii săi bani şi cu ajutorul Poliţiei de Frontieră, zece medaliaţi la campionatele naţionale de karate.
Citeşte şi: Galaţi: Niculai Ungureanu îi învaţă arte marţiale pe agenţii de pază
Arte marţiale pentru toate vârstele
În 2007, comitetul director al International Budokai Kan, îi acorda lui Danilov gradul de 1 Dan kyokushin budokai şi dreptul de a deschide un “dojo” în Galaţi. Cu ajutorul colegilor din cadrul Poliţiei de Frontieră, pe care de altfel îi şi antrenează în sportul de contact, luptătorul a deschis o sală pentru public, pe strada Saturn.
“Din păcate, nu primim niciun sprijin. Nici din partea autorităţilor locale şi nici din partea federaţiei de specialitate, deşi, în numai doi ani, putem spune că am adus rezultate de excepţie pentru Galaţi”, povesteşte Danilov.
Mai exact, dojo-ul poliţistului de frontieră a adus nu mai puţin de zece medalii la concursurile naţionale la care a participat, iar acum are doi sportivi calificaţi la campionatele europene din Danemarca.
“O să mergem la Europene pe banii noştri, pentru că nu am reuşit până acum să convingem niciun sponsor să ne susţină. Este mai mare păcatul pentru copiii ăştia, care chiar şi-au dat interesul şi au muncit enorm”, spune cu năduf Anatoli.
Sportul clădeşte caractere
În cadrul clubului poliţistului de frontieră se antrenează gălăţeni cu vârste cuprinse între 7 şi 28 de ani. Nu atât performanţele obţinute sunt importante, cât