Ne bucurăm şi vă lăudăm, pe voi, mureşeni care mai citiţi o carte cu file şi nu cu megabytes. Nu ne place şi vă sancţionăm, pe voi, cei care vă atribuiţi cărţile bibliotecii judeţene ca şi cum aţi fi singurii cititori. Nu ne place de voi, cei care citiţi cărţile alăturându-le coperţile pe la spate. Ne place de voi, cei care restituiţi cărţile în starea în care erau cind le-aţi împrumutat.
Incursiune în structura bibliotecii
Biblioteca Judeţeană Mureş şi-a deschis serviciile pentru cititori în anul 1913, când a fost dat în folosinţă Palatul Culturii. Biblioteca Judeţeană Mureş cuprinde opt secţii de relaţii cu publicul: Biblioteca Teleki Bolyai (una dintre cele mai bogate colecţii de carte veche din Transilvania); secţia împrumut (ocupă primele două niveluri din sediul central al bibliotecii şi conţine publicaţii de peste 100 de mii de volume); sala de lectură “Mihai Eminescu” (este situată în sediul central al bibliotecii, din strada George Enescu, la etajul doi, dispune de 74 de locuri la mese şi pune la dispoziţia utilizatorilor aproximativ 150 de mii de volume); secţia documentară (situată la etajul trei în sediul central al bibiotecii); secţia “cartea tehnică” (înfiinţată în anul 1974 din dorinţa de a separa fondul de carte stiintifică de cel beletristic, cuprinde astăzi o colecţie de 30 de mii de volume); secţia de informare bibliografică; secţia de artă (situată la etajul întâi al clădirii Bibliotecii Telekiana); secţia pentru copii.
Cum ne înscriem la bibliotecă?
Înscrierea la secţiile pentru adulţi, are loc pe baza actului de identitate a persoanei cu domiciliul în Târgu-Mureş sau a actului de identitate cu viza la zi pentru flotanţi. Copiii (până la 14 ani), se pot înscrie la Biblioteca Copiilor pe baza actului de identitate al unuia dintre părinţi, sau al tutorelui. Cetăţenii din alte localităţi şi cetăţenii străini se pot înscrie p