La finele săptămânii liberalii şi democrat-liberalii se reunesc la poalele Tâmpei în cadrul unor şedinţe de partid decisive
Dacă vara, politicienii preferă staţiunile de pe litoral pentru a pune ţara la cale şi a-şi fixa obiectivele, în sezonul rece aceştia se îndreptă, firesc, spre zona montană. Întâmplător sau nu, în acest an, partidele parlamentare au decis ca evenimente importante să se desfăşoare la Braşov.
În timp ce Sibiul şi Iaşiul se bat pentru a cuceri titlul de „Capitală Culturală a României", despre oraşul de la poalele Tâmpei se poate spune, fără nici un dubiu, că şi-a adjudecat titlul de „Capitală a politicii autohtone", decizii importante pentru viitorul partidelor parlamentare luându-se aici. Mai mult, despre Braşov se poate afirma că este locul de reîntâlnire a aliaţilor actuali sau foşti.
Sâmbăta trecută aici s-au sfătuit lideri social-democraţi în frunte cu preşedintele PSD, Mircea Geaonă. Consfătuirea se pare că a fost de bun augur: s-a convenit asupra unei date privind organizarea Congresului şi a convins pe cei indecişi, până atunci, să-şi anunţe candidatura pentru şefia partidului. Şi cum PSD fără PC nu prea se poate, în aceeaşi perioadă, tot la Braşov, a avut loc şi Consiliul Naţional al PC, eveniment în cadrul căruia s-a decis pentru 28 februarie convocarea Congresului acestei formaţiuni. Întâmplător sau nu, la ambele congrese, cele două formaţiuni politice îşi vor alege structurile de conducere.
Săgeata va străpunge mărul?
De va fi o coincidenţă fericită sau nu, rămâne de văzut, însă, în acest week-end, tot la Braşov, se va consuma o altă întâlnire de gradul II între doi foşti aliaţi politici: PD-L şi PNL. Democrat-liberalii şi-au programat aici Colegiul Director unde conducerea centrală, liderii de filiale judeţene şi parlamentarii vor discuta despre modificări ale Statutului PD-L, vor stabili care sunt merituo