La vârsta de 34 de ani, târgovişteanul, autorul a mii de benzi desenate şi caricaturi, se poate mândri cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.
Ionuţ ne-a mărturisit că şi-a descoperit pasiunea pentru desen încă de pe vremea când era elev în şcoala generală.”De câte ori prindeam ocazia le desenam colegilor pe tablă diferite scene şi personaje, iar la o şedinţă pe care doamna dirigintă a organizat-o la şcoală părinţii au aflat despre această pasiune a mea”. Din acel moment graficianul şi-a luat hobby-ul în serios şi pentru că în Târgovişte nu exista un liceu de arte imediat după revoluţie, susţinut de părinţi, a plecat să-şi aprofundeze studiile în Bucureşti. „A fost, probabil, o întâmplare fericită din două motive: unul ar fi acela că puteam sa-mi valorific talentul, dar cel mai mare noroc a fost faptul că nu am dat examen de admitere la matematică”, povesteşte, amuzat, târgovişteanul.
Anii de liceu i-au adus apogeul
Odată devenit liceean, Ionuţ şi-a conturat şi fructificat talentul prin muncă. Pentru că îşi dorea să devină un artist adevărat, graficianul a început să facă ilustraţii şi coperţi de cărţi pentru copii. Au urmat apoi participările la Saloanele de Bandă Desenată, de unde nu a plecat fără un loc pe podium. “În Timişoara am obţinut Marele Premiu Eurocon, în Constanţa am luat Premiul al II-lea, iar de la Craiova m-am întors acasă cu Premiul I”, îşi aminteşte Ionuţ. Talentat şi silitor, dornic de creaţie şi de afirmare, artistul a participat şi la salonul de bandă desenată din Portugalia, “Almada B.D.”, de unde s-a întors premiat. “Toate premiile sunt valororase în felul lor, pentru că în acest fel îmi este apreciată munca, dar premiul la care ţin cel mai mult este cel de la Timişoara, deoarece preşedintele juriului a fost Jean Giraud aka Moebius, o somitate în domeniu, de la care am primit atunci şi un album şi un desen c