Curtea de Apel Galaţi a respins ieri cererile de înlocuire a arestării preventive, cu obligaţia de a nu părăsi ţara, formulate de cei şapte interlopi
Avocaţii membrilor clanului Bua au cerut instanţei de judecată să constate că urmărirea penală nu s-a efectuat legal, întrucât erau urmăriţi din anul 2007 şi ar fi trebuit să fie informaţi. Audiaţi de judecători, suspecţii de escrocheriile de la Bancpost şi BCR au susţinut că şi-au plătit de fiecare dată ratele la timp şi nu au intenţionat să înşele.
NU RATA
Constanţa: EXCLUSIV / Dispariţii de tip Băhăian la Tulcea
Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian
Constanţa: Cazul Băhăian / Legistul Ştefan Botez recunoaşte că s-a înşelat
Constanţa: Miliardarul din grupul Băhăian trăia din găinării
VIDEO/Membrii unei reţele mafiote asemănătoare cu a lui Sergiu Băhăian au fost arestaţi la Galaţi
"Nimeni nu a spus că sunt călugări, dar de aici şi până la a generaliza şi a-i pune la un loc pe toţi, este drum lung. Am cerut să ni spună individual ce a făcut fiecare dintre ei pentru a putea să-i apărăm", ne-a declarat avocata Beatrice Martiş, care îi reprezintă în instanţă pe Dobrică Mihalache.
Reamintim că DIICOT Galaţi a anihilat o reţea de escroci coordonaţi de Clanul Bua, care a „ţepuit" mai multe bănci şi societăţi comerciale cu sute de mii de euro. Interlopii foloseau actele de identitate ale unor oameni ai străzii, pe care îi obligau să le predea banii, iar apoi îi obligau să plece din oraş.
Pe numele lui Bulgaru Aurel, Bulgaru Maximilian, Feraru Gheorghe, Feraru Tonel, Dobrică Mihalache, Feraru Paris şi Ioniţă Nicuşor au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile, iar Curtea de Apel Galaţi a menţinut ieri măsura. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de înşelăciune cu consecinţe d