Ecologic. Sacii cu droguri au fost distrusi intr-un crematoriu special, pentru ca fumul otravitor sa nu polueze zona Anchetatorii au decis, la sfarsitul anului trecut, sa faca loc in depozitul in care sunt depuse corpurile delicte confiscate de la infractori. Drept urmare, dupa ce au obtinut toate autorizatiile necesare, politistii au incarcat intr-un camion drogurile confiscate din 2001 pana in 2006 si le-au dus la crematoriu. Este vorba despre patru tone de cocaina, heroina, canabis, opium, stupefiante sintetice si precursori folositi pentru fabricarea narcoticelor, confiscate in nu mai putin de 400 de dosare penale. Printre substantele distruse s-a aflat si captura record, de aproximativ 1.200 de kilograme de cocaina, provenita din Brazilia, care a reprezentat cea mai mare realizare a structurilor antidrog europene din ultimii zece ani.
Daca marfa distrusa ar fi fost vanduta toxicomanilor, traficantii ar fi incasat sume fabuloase, a caror valoare totala se ridica la 11 milioane de euro.
Potrivit unor surse din politie, stupefiantele au fost duse la un crematoriu din judetul Constanta, special conceput pentru distrugerea substantelor periculoase. "Incinerarea drogurilor este o operatiune dificila, in conditiile in care implica o multime de acte. In plus, este nevoie de aprobarea procurorului care a instrumentat fiecare dosar in parte", ne-au spus politistii.
Ecologic. Sacii cu droguri au fost distrusi intr-un crematoriu special, pentru ca fumul otravitor sa nu polueze zona Anchetatorii au decis, la sfarsitul anului trecut, sa faca loc in depozitul in care sunt depuse corpurile delicte confiscate de la infractori. Drept urmare, dupa ce au obtinut toate autorizatiile necesare, politistii au incarcat intr-un camion drogurile confiscate din 2001 pana in 2006 si le-au dus la crematoriu. Este vorba despre patru tone de cocaina, heroina, canabis, opium,