Contractarea unui credit prin Programul „Prima Casă“ impune nu numai întocmirea documentaţiei, ci şi alegerea unei locuinţe corespunzătoare, care să nu fie mai veche de 1970.
Pentru a se asigura că obţin aprobarea dosarului de credit prin Programul „Prima Casă“, craiovenii trebuie, în primul rând, să se informeze cu privire la suma pe care o pot contracta. În acest sens, este recomandat, potrivit specialiştilor, să verificaţi oferta mai multor bănci, pentru a găsi soluţia cea mai bună de finanţare.
Aveţi însă în vedere încă de la început că diferenţa dintre pragurile de acordare a creditelor de către bănci este destul de redusă (de 2.000-3.000 de euro), pentru aceleaşi coordonate financiare.
Pentru a vă asigura că veţi obţine finanţarea dorită, cea mai bună variantă este căutarea unei proprietăţi care să se încadreze în suma standard ce poate fi aprobată de către bancă, ţinând cont de veniturile dumneavoastră.
„Căutarea proprietăţii de achiziţionat se va face numai în limita sumei maxime ce poate fi acordată de către banca aleasă“, este sfatul specialiştilor de la imobiliare.ro, care le recomandă cumpărătorilor „să nu încheie un antecontract de vânzare-cumpărare înainte de a se asigura că evaluarea unui expert corespunde cu preţul solicitat de proprietar, pentru că altfel poate pierde avansul“. Tot pentru a evita acest lucru, antecontractul de vânzare-cumpărare ar trebui încheiat pe o perioadă de cel puţin două luni, ca să acopere astfel eventualele întârzieri în procesul de aprobare.
Alt lucru important pentru a obţine aprobarea dosarului de către bancă este ca imobilul să nu fie foarte vechi (în nici un caz mai vechi de 1970).
„În caz contrar, cel mai probabil, împrumutul nu va fi aprobat de bancă“, atrag atenţia analiştii de la construction-briefly.ro.
Din aproape 11.000 de dosare, FNGCIMM a refuzat unu
@N