Doctor în economie, conferenţiar, predă trei discipline, inclusiv strategii şi politici bancare. Camelia Vechiu consideră că meseria de părinte este cea mai grea meserie din lume.
Cadru didactic universitar de 16 ani, conf. dr. Camelia Vechiu a pregătit generaţii întregi de studenţi, dar mai ales caractere. A editat zece cărţi, majoritatea cursuri universitare şi nenumărate articole de specialitate. Dascăl recunoscut, a participat la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, ultima fiind cea de la Universitatea din Oradea ("Crediting by means of intermediares"), de anul trecut.
"Îmi place mult să lucrez cu studenţii şi am o satisfacţie deosebită când tinerii pregătiţi de mine câştigă premii sau obţin note maxime la licenţă şi masterat. Sunt un sfetnic bun pentru studenţi, dar şi pentru colegii mai tineri", ne-a mărturisit conferenţiarul de la "Brâncoveanu".
"Foştii studenţi îmi mulţumesc, iar aceasta este cea mai mare satisfacţie"
Absolventă a prestigiosului Liceu "Nicolae Bălcescu" din Brăila şi a Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti (ASE), Camelia Vechiu a urmat o carieră universitară de succes, începând cu anul 1994. Doctor în economie din anul 2002, a fost pe rând asistent, lector şi conferenţiar universitar.
În prezent, ocupă funcţia de secretar ştiinţific al Facultăţii de Management, Marketing în Afaceri Economice (MMAE) din cadrul Universităţii "Constantin Brâncoveanu". Este, totodată, responsabil al Departamentului de Pregătire Psihopedagogică (DPPD).
Dr. Camelia Vechiu îi iniţiază pe studenţi în tainele a trei discipline: Management şi tehnici bancare, Strategii şi politici bancare şi Economia naţională a României.
"Studenţii pe care i-am pregătit şi cărora le-am fost îndrumător sunt acum directori de bancă, iar alţii lucrează în străinătate. Primesc mereu mesaje de la