Fostul mare campion la tenis ar fi fost recrutat de Securitate în 1963 şi ar fi semnat un angajament sub numele conspirativ „Titi Ionescu”. Nu ar fi făcut însă poliţie politică, susţine CNSAS. De altfel, notele informative ce apar în dreptul său sunt banale. În decembrie 1966, agentul Titi Ionescu a fost abandonat, pentru că a dat dovadă de rea voinţă şi nu oferea informaţii Securităţii.
Ion Ţiriac a semnat un angajament cu Securitatea, dar nu a făcut poliţie politică, a decis în urmă cu două săptămâni Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Potrivit adeverinţei date de CNSAS, Ţiriac ar fi fost recrutat de Securitate în 11 iulie 1963 pentru încadrarea informativă a unor sportivi şi delegaţi străini ce vin în R.P.R. pe linia sportivă şi sunt suspecţi. Ţiriac ar fi semnat un angajament având numele conspirativ „Titi Ionescu”, iar în dreptul său apar şi două note informativă, din aceeaşi zi.
Prima notă informativă
„În luna iunie a.c. cu ocazia jocului de Cupă Davis RP Română-Africa de Sud la Bucureşti au făcut deplasarea jucătorii de tenis A.S. şi G.F. În a doua zi a şederii lor în ţară sus-numiţii (cunoscându-mă cu ocazia turneelor de tenis anterioare mai bine ca pe colegii mei), m-au rugat să-i conduc pe str. Agricultori… la tov. M.O. căreia aveau să-i înmâneze un pachet din partea unchiului ei (după cum am aflat), jucătorul de tenis C., care este stabilit în străinătate. Întrucât persoanele respective nu se puteau înţelege am fost nevoit să fac pe translatorul. Cuvintele ce s-au schimbat au fost simple urări de bine, atât din partea celor ce au venit, cât şi din partea mamei numitei M.O., pare-se sora lui C.”
Mai multe pe REALITATEA.NET.
Fostul mare campion la tenis ar fi fost recrutat de Securitate în 1963 şi ar fi semnat un angajament sub numele conspirativ „Titi Ionescu”. Nu ar fi făcut însă poliţie politică