Consumaţi peşte, alimente mai puţin sărate şi chiar cafea, pentru a reduce riscul unor boli precum Alzheimer sau Parkinson. Sursa: Hepta
Un regim alimentar echilibrat este benefic pentru organism, chiar dacă uneori e privit ca o restricţie.
Problema longevităţii porneşte încă din viaţa intrauterină şi depinde şi de sănătatea părinţilor. „Părinţii ar trebui să-şi modifice stilul de viaţă şi alimentaţie cu cel puţin un an înainte de procreere, renunţând la fumat, băuturi alcoolice şi cafea în exces, junk-food şi sedentarism”, recomandă prof. dr. Gheor ghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.
Feriţi-vă de aditivii alimentari!
La copii, o alimentaţie defectuoasă duce la apariţia deficitului de atenţie (ADHD), o dezordine comportamentală care trădează o boală a creierului. Din această cauză, ei nu pot învăţa, memora şi, mai grav, nu pot socializa. Specialiştii recomandă să vă feriţi de alimentele care conţin aditivi alimentari şi coloranţi chimici de sinteză (E-uri).
Aceştia susţin că longevitatea depinde de o alimentaţie sănătoasă. Asta înseamnă că trebuie să vă concentraţi atenţia pe fructe, legume şi cereale integrale. Studiile arată că alimentele bogate în antioxidanţi protejează creierul împotriva pierderilor de memorie şi chiar demenţă.
Acizii graşi Omega 3, care se găsesc în special în peşte, vă ajută să evitaţi problemele de memorie, scăderea vitezei de reacţie şi chiar afecţiuni grave precum Alzheimer sau Parkinson. Uleiul de peşte protejează creierul de depresie şi pierderi de memorie care apar din cauza vârstei înaintate. „Uleiul de peşte există sub formă de suplimente alimentare, dar dacă nu e procesat corect poate fi periculos, provocând degradarea creierului”, avertizează specialistul în nutriţie Mencinicopschi.
Alimentele care conţin mai puţină sare sunt şi ele b