Salina Slănic este cea mai mare salină din Europa şi oferă clienţilor posibilitatea de a vedea o colecţie de sculpturi în sare dar şi de a a face sport
În Mina Unirea, din Slănic, care poate fi vizitată în această perioadă, nu trebuie să vă faceţi probleme din cauza frigului. Aici, fie vară, fie iarnă sunt 13 grade constant.
În subteran veţi ajunge cu ajutorul unui lift care coboară 208 metri în două minute, iar de cum aţi ajuns în mină veţi putea admira expoziţii de quilling şi sculpturi de sare, dar veţi putea achiziţiona şi diverse sortimente de sare de baie sau suveniruri procurate din mină.
Sport cu atleţii
În salină puteţi face şi sport, având la dispoziţie un teren de fotbal, pe care puteţi face jogging, o masă de tenis, una de biliard, dar şi remy sau table. În fiecare weekend se antrenează în mină şi echipa lotului naţional de atletism.
„Mi se pare extraordinar că avem posibilitatea să-i vedem pe atleţi, dar şi să-i cunoaştem", spune un client, Marius Răureanu.
Intrarea în Mină costă 14 lei pentru adulţi, 7 lei pentru studenţi şi copiii mai mari de 3 ani şi este gratuită pentru cei care au sub 3 ani. Salina funcţionează de marţi până duminică între orele 9.00 şi 15.00.
Salina Ploieşti
O variantă la scară mai mică a Minei Unirea este Salina de la Ploieşti, care este formată din 13,85 de tone de sare adusă de la Slănic, aceasta prezentându-se sub formă de bulgări care oferă un tratament natural pentru tratarea diferitelor afecţiuni respiratorii. Salina dispune de instalaţie de ventilare şi climatizare, astfel încât temperatura este constantă, în jur de 16-18 grade, de iluminare a pereţilor laterali şi a tavanului, de instalaţie de ventilaţie şi filtrare a aerului precum şi umidificator.
Adulţii au la dispoziţie o masă de pin