Stefania Mihalache s-a nascut pe 15.08.1978 la Brasov. Este absolventa a Facultatii de Filologie, Universitatea Transilvania, Brasov. Master in Studii de gen si cultura, Universitatea Central Europeana, Budapesta, cu teza, "Narratives of Masculinity. Negotiating the Border in Bram Stoker's Dracula". Debuteaza in volumul colectiv "Junii 03, Antologia tinerilor prozatori brasoveni", revista Interval, 2003. In anul 2004, debuteaza editorial cu volumul "Est-falia", Editura Paralela 45. Romanul este nominalizat la Marile Premii Prometheus, editia a IV-a, categoria Opera Prima. Colaboreaza la revistele: Familia, Tiuk, Pana mea, Vatra, Observator Cultural, Dilemateca, Time-Out, Noua Literatura. In prezent este scenarista la Media Pro Pictures, Bucuresti.
Romanul Stefaniei Mihalache are in vedere nu numai radiografierea valorilor corporatiste in versiunea lor standard, preluata de la marile corporatii vestice, ci, mai ales, combinatia adesea gregara, când nu de-a dreptul periculoasa, dintre acestea si spiritul "descurcaret", esentialmente corupt, dâmbovitean. Cartea spune povestea unor experiente care in România nu si-au gasit drumul fictional prezent, deja, in literatura contemporana central-est-europeana - acea literatura a tinerilor care au detectat repede falsurile din spatele sistemului corporatist primit la pachet si nu se sfiesc sa prefigureze, in scris, o alta stânga (adesea cu iz anarhic) situându-se pe un arc ce se termina in spatiul vestic in literatura "epuizarii" capitaliste, a oboselii si a vidului adus de societatea de consum.
Cruda, amara si extrem de intensa, cartea se lasa citita si ca avertisment adresat unei intregi generatii - tinere, ambitioase si naive, usor manipulabile de catre cei care au facut si fac jocurile.
O luna. O luna incheiata, un timp atât de delimitat incât te face sa-i simti foarte bine interiorul. Un interior pe care