Primarul Tudor Nădrag afirmă că pădurea va fi o adevărată mană cerească pentru locuitorii oraşului
Edilul oraşului ne-a declarat că a reuşit să obţină de la Administraţia Fondurilor de Mediu o finanţare de 50 de miliarde de lei vechi, bani cu ajutorul cărora va înfiinţa o pădure de stejar alb, pufos, jugastru, ulm, frasin şi plop alb.
„Datorită acestui proiect, peste ani, locuitorii oraşului Hârşova vor avea acces la o pădure cu lemn de esenţă tare", ne-a declarat primarul. El a adăugat că în perioada următoare, se vor primi primii bani pentru plantarea puieţilor. „Vom planta în total un milion de puieţi, 5.000 pe hectar", a subliniat Tudor Nădrag. Primarul a precizat că va avea loc licitaţia publică prin care va fi achiziţionată „materia primă". „În a doua jumătate a lunii februarie, se va face o mobilizare generală, la care vor fi antrenaţi salariaţi ai primăriei, cadre didactice, dar şi cetăţeni ai oraşului, pentru a participa la plantarea pădurii. Această pădure este o mană cerească, o oază de verdeaţă, în acest pol al secetei, la care este situat oraşul Hârşova", a precizat Tudor Nădrag. Puieţii vor fi plantaţi în trei locaţii: în apropierea satului Vadu Oii, în vecinătatea apelor termale şi lângă drumul naţional, spre Podul Giurgeni - Vadu Oii. În privinţa apelor termale care se regăsesc pe teritoriul oraşului Hârşova, primarul Tudor Nădrag a precizat că această resursă va fi valorificată printr-un proiect transfrontalier ce va fi derulat în parteneriat cu Bulgaria. „Zona are un deosebit potenţial turistic şi arheologic", a afirmat primarul oraşului.
Investitori străini, interesaţi să construiască la Hârşova
Un obiectiv principal al administraţiei locale din Hârşova este şi atragerea de investitori. „Purtăm discuţii cu un investitor german specializat în parcuri industriale, care este interesat să construiască un astfel de obiectiv pe ter