Majoritatea tinerilor din Craiova spun că nu au timp să stea în bibliotecă, să documenteze lucrarea de licenţă, ţinând cont că au şi un loc de muncă, activitate care le ocupă cea mai mare parte a timpului.
Dacă studenţii se bucură că au găsit metoda ideală de a deveni licenţiaţi, fără niciun efort intelectual, profesorii universitari nu sunt de acord ca lucrarea de licenţă să fie cumpărată sau să fie copiată după internet cuvânt cu cuvânt. „Fiecare dintre noi trebuie să verifice în amănunt dacă datele scrie sunt corecte. Este bine ca profesorul să îl pună la treabă pe student şi să îl determine să vină cu unele completări. Asta este, ce putem face, noi anul trecut am scos susţinerea examenului oral de licenţă, dar legea ne-a obligat ca acest sistem să fie din nou introdus“, a spus Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative Craiova.
Preţurile au scăzut cu până la 70%
Lucrările de licenţă pot fi cumpărate acum cu nici 200 de lei. „Din cauza crizei am lăsat foarte mult la preţ. Dacă acum doi ani o temă putea ajunge şi la 1.000 de lei, acum preţul a scăzut foarte mult. Pot spune că am muncit la o lucrare şi două săptămâni. Cea mai mare ofertă am avut-o anul acesta tot din partea studenţilor care au terminat Facultatea de Drept, acolo sunt cei mai mulţi“, a spus Manuela Vlad.
Dai un ban, dar eşti licenţiat
Studenţii recunosc că îşi fac rost de lucrarea de licenţă de unde pot. „Păi dacă ar mai fi să umblu să o fac eu, să mă duc cu ea la profesor, vă daţi seama cât timp am de pierdut? Aşa te duci la o persoană, vorbeşti din timp cu ea, îi spui ce temă doreşti, iar în cel mult trei zile o şi ai“, a declarat Aurelia Dumitru, studentă în anul IV la Facultatea de Geografie din Craiova. Tinerii spun că se aşteaptă să obţină o notă bună la licenţă, pe o lucrare care nu este făcută de ei. „M-am interesat să