Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei va intra în funcţiune la 1 august, varianta actuală de distribuţie a rovienietei urmând să rămână valabilă până la sfârşitul acestui an, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc. Introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei a fost decisă prin ordonanţă aprobată, vineri, de Guvern. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat la începutul anului consorţiul Novensys Corp
Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei va intra în funcţiune la 1 august, varianta actuală de distribuţie a rovienietei urmând să rămână valabilă până la sfârşitul acestui an, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.
Introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei a fost decisă prin ordonanţă aprobată, vineri, de Guvern.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat la începutul anului consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.
Ministrul Transporurilor, Radu Berceanu, şi-a exprimat speranţa că, după introducerea noului sistem, încasările statului să crească.
„Dacă în alte state, încasările din roviniete este de 99%, la noi este de 50-60%. Sperăm ca prin noul sistem să ajungem la un nivel de incasare acceptabil”, a spus Berceanu.
El a dat asigurări că schimbările preconizate nu vor duce la majorarea preţurilor.
„Nu se vor schimba tarifele, ci doar modul de achiziţie şi de control. Vom putea oferi mai multor comercianţi posibilitatea de a vinde roviniete.
Se va face o verificare automată cu ajutorul unor camere de luat vederi speciale care să citească numărul de înmatriculare. Vor fi pentru început 19 puncte fixe în care vor fi amplasate camerele, urmând să se mai instaleze şi altele în puncte de trafic intens şi car