La sfârşitul lunii februarie, Primăria Independenţa va primi documentul privind punctajul stabilit de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru proiectul integrat depus spre finanţare, de către autoritatea locală, în cadrul Măsurii 322.
Primarul Cristea Gâscan este nemulţumit de faptul că proiectul pe care l-a depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală ar fi fost depunctat. Edilul ne-a declarat anterior că proiectul integrat privind alimentarea cu apă a satului Tufani, înfiinţarea reţelei de canalizare în această localitate, asfaltarea a 1,7 km de drum, construirea unei grădiniţe la Independenţa şi a unui after-school, ar putea fi respins din cauza faptului că, în loc de 66 de puncte, câte ar fi avut potrivit estimărilor reprezentanţilor Primăriei Independenţa, a rămas cu doar 59. Din câte a aflat, primarul susţine că ar fi fost depunctat din cauza faptului că nu a specificat obiectul de activitate al ONG-ului pe care l-a înfiinţat în scopul accesării fondurilor europene. Edilul a precizat că, în cazul în care va fi depunctat pe nedrept va contesta punctajul obţinut.
Restructurări de personal
O problemă cu care se confruntă şi administraţia locală din Independenţa, ca de altfel, mai toate administraţiile din ţară, este şi cea a restructurării locurilor de muncă. Primarul ne-a declarat că are greaua misiune de a dispune reorganizarea schemei de personal. Cristea Gâscan a precizat că primii care vor pleca sunt cei 11 agenţi de pază ai comunei. „Paza se va face prin rotaţie, de către locuitorii comunei", a spus primarul. El a adăugat că şi îngrijitorii de cămine culturale vor fi eliberaţi din funcţie, sarcinile lor căzând în atribuţia directorului de cămin. Nici aparatul de specialitate al primăriei nu fa fi ocolit de restructurări. „Unde sunt doi într-un birou, unul va trebui să plece. Vor pleca de la