Un sejur la Bruxelles este „marele premiu“ pentru tinerii care vor fi silitori la programul de practică obligatorie. Peste 200 de studenţi de la Facultatea de Studii Europene au participat în această dimineaţă la selecţia pentru efectuarea practicii obligatorii. Sunt disponibile 150 de locuri de practică în acest an.
O primă etapă a unui proiect cu fonduri europene a avut loc în această dimineaţă la Facultatea de Studii Europene. Studenţii au veniţi atraşi atât de obligaţia de a-şi satisface stagiul obligatoriu de practică, cât şi de stimulentele propuse de facultate.
Peste 200 de studenţi de la Facultatea de Studii Europene au participat în această dimineaţă la selecţia pentru efectuarea practicii obligatorii, în restaurantul „Piramida“ al Universităţii Babeş-Bolyai.
Program de 90 de ore
După cum ne-a explicat profesorul Nicoale Păun, managerul proiectului, este vorba de un program care permite efectuarea stagiului de practică de birou şi teren, timp de 90 de ore, pentru 300 de persoane, studenţi şi masteranzi, pe o perioadă de doi ani. Au fost selectaţi un număr de 17 parteneri, firme şi agenţii de stat, din Cluj, Bistriţa şi Iaşi, la care vor urma practica studenţii desemnaţi în urma unor teste de aptitudini. „Principalul criteriu de selectare a firmelor a fost experienţa în gestionarea de proiecte europene”, ne-a spus Păun.
Proiectul este finanţat din fondul social european prin programul destinat dezvoltării resurselor umane, cu suma de 1,8 milioane lei.
Excursi de studiu la Bruxelles şi la Strasbourg
„Finanţarea include inclusiv 15 aplicaţii de studiu la Bruxelles şi Strasbourg, unde vor fi selectaţi cei care au reuşit cele mai bune performanţe în timpul practicii”, ne-a mai spus Păun.
Selecţie pe bază de abilităţi
Problema a fost şi desemnarea studenţilor care vor efectua practica prin acest si