După depistarea unor urme de sibutramină în probele prelevate de la fotbalistul român Adrian Mutu, mass-media din Italia a prezentat în detaliu reacţiile şi posibilele implicaţi ale acestui caz, precum şi efectele pe care le are substanţa suspectă.
După consternarea iniţială, reprezentanţii clubului Fiorentina au venit cu o primă reacţie, un comunicat în care anunţă că au încredere în Mutu şi doresc clarificarea acestui caz.
''Referitor la anunţul privind depistarea sportivului Adrian Mutu pozitiv la sibutramină, medicament împotriva foamei, pentru a demonstra dezaprobarea faţă de folosirea oricărei substanţe interzise de regulamentele antidoping, dar având încredere şi în bunele intenţii ale sportivului, vom încerca să se facă lumină cât mai curând în acest caz”, se arată în comunicatul preluat de publicaţiile din Italia.
Fiorentina are încredere în Mutu
Mutu a fost găsit pozitiv la un control anti-doping / Ce spun Becali, Nicu Gheară, Marica, Lupescu, Ilie Năstase
Şi poziţia medicului Fiorentinei, Paolo Manetti, a fost clară şi concisă: ”Noi nu administrăm medicamente interzise fotbaliştilor noştri”.
”Acest medicament este un stimulent care reduce nivelul senzaţiei de foame, din aceeaşi familie ca şi amfetaminele. Efectele colaterale sunt foarte grave, în principal asupra presiunii arteriale, care creşte foarte mult. În plus, creşte riscul apariţiei unor probleme cardiovasculare”, a explicat Luciano Caprino, specialist în farmacologie de la Universitatea La Sapienza din Roma.
Corriere dello Sport explică de ce Adrian Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare.
”Este depistat pozitiv pentru a doua oară. În noul cod antidoping a fost introdus un tabel pentru corelarea sancţiunilor în caz de recidivă. Conform acestui tabel, Mutu riscă între un an şi patru ani de suspendare”, scrie Corriere dello Spo