Certificatul energetic pentru clădirile care fac obiectul unor tranzacţii imobiliare ar putea deveni obligatoriu încă din 15 februarie. Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului lucrează în prezent la o ordonanţă de urgenţă prin care se revine asupra termenului de implementare a legii care reglementează certificarea clădirilor, noua dată propusă fiind de 15 februarie. „Lucrăm acum la o ordonanţă şi sperăm ca din 15 februarie să introducem certificatul energet
Certificatul energetic pentru clădirile care fac obiectul unor tranzacţii imobiliare ar putea deveni obligatoriu încă din 15 februarie. Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului lucrează în prezent la o ordonanţă de urgenţă prin care se revine asupra termenului de implementare a legii care reglementează certificarea clădirilor, noua dată propusă fiind de 15 februarie.
„Lucrăm acum la o ordonanţă şi sperăm ca din 15 februarie să introducem certificatul energetic. Nu s-au făcut modificări la lege. Am accelerat doar procesul de creştere a numărului de auditori, unul din motivele pentru care legea a fost amânată. A fost mai mult o temere din partea asociaţiilor profesionale, pe care am depăşit-o“, a declarat pentru capital.ro Ioan Andreica, secretar de stat în cadrul ministerului.
Legea prin care certificarea energetică a clădirilor devenea obligatorie a fost amânată la sfârşitul anului trecut pentru ianuarie 2011, motivaţia administraţiei centrale fiind numărul insuficient al auditorilor.
Totul e în regulă
„Autorităţile au anunţat ieri că certificatul intră în vigoare din martie. Auditorii spun că sunt pregătiţi, iar reprezentanţii ministerului susţin că au simplificat procedurile de întocmire a acestui act“, a menţionat Cristian Clenciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare, unul dintre contestatarii introducerii legii de la 1 ianuarie 20