Stanca studiază vioara de mică, iar recent face parte dintr-un poiect muzical unic în România, care îmbină muzica house cu sunetul intrumentelor clasice. Ea a început cursurile de vioară de mică , urmându-le în acelaşi timp pe cele de înot, balet, tenis şi gimnastică ritmică.
fesoară de vioară şi atât pe mine cât şi pe sora mea ne putea zilnic să studiem ore în şir. Ţin minte că plângeam când îi vedeam pe ceilalţi copii afară cum se joacă, iar eu trebuia să repet într-una. Pe moment nu realizam cât de utile îmi vor fi acele ore, dar acum ştiu că mi-au prins bine”, mărturiseşte Stanca.
Talent recunoscut
Rezultatele muncii intense n-au întârziat să apară. „De la sapte ani am început să merg la concursuri naţionale până în clasa a IV-a şi din clasa a V-a la olimpiade. În clasa a VI-a am luat premiul II la Olimpiada naţională de muzică”, spune Stanca. După doisprezece ani de vioară, tânăra se decide să renunţe la instrument.
„Am fost mereu o fată rebelă, iar în clasa a XII-a am decis să renunţ la studiile muzicale. Astfel, spre disperarea părinţilor mei, am dat admitere la Facultatea de Ştiinţe Politice la Cluj. Părinţii mi-au acceptat într-un final decizia şi m-au sprijint, sperând mereu că poate, în timp, voi relua şi studiile muzicale. În ultimul an de facultate am ascultat rugămintea mamei, care mă implora să mă înscriu totuşi şi la Conservator. Am optat pentru muzicologie şi am intrat prima, spre bucuria părinţilor mei”, spune tânăra. Cursurile i s-au părut floare la ureche Stancăi, o artistă obişnuită cu studiul intens al istoriei muzicii, dar şi cu scena Filarmonicii din Tîrgu-Mureş, unde cânta la vioară arii celebre în faţa unui public distins.
Alt tip de public
De anul trecut însă a decis că are din nou nevoie de o schimbare. „Mi-am întâlnit un prieten bun, Felix Moldovan, care a colaborat ca şi percuţionist c