Amicul Cezar Ioan a fost prins cu o călătorie la Buzău şi un botez, aşa că nu mi-a “livrat” rubrica. Voi încerca să vă recomand eu însumi un vin foarte bun. E vorba de un sud-african din regiunea Simonsig, podgoria Stellenbosch, un cupaj de Cabernet Sauvignon cu Shiraz, recolta anului 2006. Mie, personal, îmi plac vinurile din Lumea Nouă, sînt mai directe, mai fructate decît cele de pe continentul nostru. Întîmplător am fost în Simonsig şi-n Stellenbosch, o zonă superbă. (Tot în zona Cape Town lucrează un celebru vinificator român, e şef de cramă la Nedenburg, se numeşte Răzvan Macici).
Vinul despre care e vorba azi e puternic, are 14 grade, şi simţi gustul de fructe de pădure, de la Cabernet, şi cel de cireşe sălbadice şi de piper, de la Shiraz. Are o culoare roşu închis, reflexe purpurii, o textură catifelată şi un post-gust generos.
Eu l-am cumpărat de la Real, cu 27 de Ron, preţ foarte bun, în raport cu produsul.
Amicul Cezar Ioan a fost prins cu o călătorie la Buzău şi un botez, aşa că nu mi-a “livrat” rubrica. Voi încerca să vă recomand eu însumi un vin foarte bun. E vorba de un sud-african din regiunea Simonsig, podgoria Stellenbosch, un cupaj de Cabernet Sauvignon cu Shiraz, recolta anului 2006. Mie, personal, îmi plac vinurile din Lumea Nouă, sînt mai directe, mai fructate decît cele de pe continentul nostru. Întîmplător am fost în Simonsig şi-n Stellenbosch, o zonă superbă. (Tot în zona Cape Town lucrează un celebru vinificator român, e şef de cramă la Nedenburg, se numeşte Răzvan Macici).
Vinul despre care e vorba azi e puternic, are 14 grade, şi simţi gustul de fructe de pădure, de la Cabernet, şi cel de cireşe sălbadice şi de piper, de la Shiraz. Are o culoare roşu închis, reflexe purpurii, o textură catifelată şi un post-gust generos.
Eu l-am cumpărat de la Real, cu 27 de Ron, preţ foarte bun, în raport cu produsul.