MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
Desi in inflamatiile minore ale colului uterin (cervicite) nu este neaparat necesar tratamentul, in cazul dvs., dominat de simptome cu conotatii dureroase, contractii si crampe uterine, se impune luarea unor masuri corespunzatoare, care sa vizeze, pe langa combaterea statusului inflamator, si atenuarea spasticitatii zonale, precum si anihilarea agentilor patogeni (bacterii in special) care determina simptomatologia. Remediile indicate in astfel de situatii sunt urmatoarele:
* Hyper-Gin - capsule cu proprietati dezinfectante, bactericide, antiinflamatoare, hemostatice si calmante, recomandate in toate inflamatiile si infectiile cu localizare genitala, dar si in tulburarile de menopauza sau leucoree. Se administreaza 1-2 capsule de trei ori pe zi, in cure de 10-14 zile.
* Traista-ciobanului - benefica in majoritatea afectiunilor cu localizare genitala la femei, constituie un antihemoragic uterin foarte puternic si se administreaza sub forma de pulbere - 1 lingurita, de trei-patru ori pe zi, inainte de mese.
* Rostopasca - indicata in infectii genitale cu Papiloma virus, Candida si Trichomonas, se utilizeaza sub forma de instilatii vaginale profunde, cu infuzie combinata in proportii egale cu radacina de tataneasa, tuia, musetel si eventual marul-lupului. Instilatii se fac seara, cu o ora inainte de culcare, pana la disparitia simptomatologiei.
* Calin - produsele bazate pe calin au actiune calmanta si spasmolitica pe segment uterin si se administreaza limitat, doar 7 zile pe luna, sub forma de infuzie din flori sau decoct din scoarta - 2 lingurite la o cana de apa clocotita, 3-4 cani pe zi. Tot in scopul combaterii contractiilor si spasticitatii se pot folosi produse care au la baza extracte de banutei, sanziene, stanjenel, va