Emiterea electronică a poliţei RCA, devenită obligatorie de la începutul anului, are câteva „efecte perverse” care îi afectează pe unii dintre şoferii corecţi în sensul că aceştia nu pot beneficia de bonusul acordat pentru „bună purtare”. „Motivul principal al inadvertenţelor suvenite între declaraţiile clienţilor şi bazele de date ale companiilor de asigurări este acela că informaţiile au fost introduse manual de pe poliţele vechi şi
Emiterea electronică a poliţei RCA, devenită obligatorie de la începutul anului, are câteva „efecte perverse” care îi afectează pe unii dintre şoferii corecţi în sensul că aceştia nu pot beneficia de bonusul acordat pentru „bună purtare”.
„Motivul principal al inadvertenţelor suvenite între declaraţiile clienţilor şi bazele de date ale companiilor de asigurări este acela că informaţiile au fost introduse manual de pe poliţele vechi şi din această cauză unele cifre fie au fost înţelese greşit, fie au fost introduse greşit. Ca urmare, sunt destul de multe cazuri în care seria şasiului, de exemplu, a fost introdusă greşit în baza de date”, a declarat pentru capital.ro Alexandru Pintilie, partener în cadrul companiei PBA, cea care administrează siteul rca-ieftin.ro.
5-6% poliţe cu probleme
Potrivit lui Alexandru Pintilie, din totalul poliţelor RCA emise de la începutul anului, în aproximativ 5-6% dintre cazuri au fost probleme. „Faptul că un şofer care nu a avut niciun accident nu se regăseşte în baza de date îl exclude de la încadrarea în grupa de bonus corespunzătoare, astfel că nu va putea beneficia de discountul cuvenit la emiterea poliţei”, a explicat Alexandu Pintilie efectele mai puţin fericite ale emiterii electronice a poliţelor RCA.
Aceste probleme apar atunci când şoferii nu mai au poliţa veche, pentru că „identificarea în baza de date se poate face fără nicio problemă dacă avem s