Profesor de geografie şi animator socio-educativ cu stagii în Franţa, Adrian e unul dintre cei mai buni speologi din judeţ şi coordonatorul Salvaspeo.
Profil:
Născut. 23.06.1969, Hunedoara
Educaţie. Facultatea de Geografie, Universitatea Bucureşti
Experienţă. Peste 20 de ani de speologie
Familie. Căsătorit, o fiică de 16 ani, Ioana
Pasiunea lui Adrian pentru speologie a apărut după ce a citit „Cireşarii”, pe când avea vreo 13 ani, iar primele „expediţii” le-a făcut cu prietenii din cartier în Şureanu, la peşterile Şura Mică şi Şura Mare. Când era în clasa a noua au mers într-o singură zi, din Hunedoara şi până la Cioclovina uscată.
Nu i-a crezut nimeni, aşa că au trebuit să aştepte developarea pozelor pentru a le dovedi scepticilor că explorările erau de-acum o pasiune. Ulterior a devenit membru al organizaţiei „Proteus”, unde a cunoscut-o pe Mihaela, viitoarea lui soţie, şi ea speolog pasionat. „O ştiam ca fata lui Sandu, de la farmacie, de când avea ea vreo 12 ani, iar după ce am revenit din armată, am parcurs în timpul unei competiţii Cioclovina cu apă, împreună cu ea şi cu un alt băiat. Prima oară nici n-am vrut să concurez cu ei în echipă, dar în mod neaşteptat am ieşit pe locul trei, aceea fiind a treia parcurgere din toate timpurile: 4 kilometri de peşteră, în numai 57 de minute”, şi-a amintit Sopi, cum îi spun prietenii. În afară de speologie Adi e pasionat de alpinism, canioning şi, pentru că îi place să lucreze cu copiii, a făcut şi o serie de stagii ca animator socio-educativ, inclusiv în Franţa.
A bătut peşteri niciodată umblate
Împreună cu soţia lui, şi ea profesoară de geografie, au înfiinţat Clubul Sporturilor Montane Hunedoara. Cu mare plăcere îşi aminteşte Adi de descoperirea a două peşteri: avenul Ştiubei şi avenul Ascuns.
„Intrarea în avenul de la Ştiubei era acoperită cu bolovani, ia