În noul magazin sofisticat de pe Nicolae Bălcescu 26, rafturile sunt pline de arome exotice şi mirodenii mediteraneene. Ciocolată cu chilli, dulceţuri franţuzeşti, vinuri de Porto şi mirodenii aduse tocmai din Persia se joacă cu simţurile cumpărătorului în buticul din centrul Capitalei.
CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO
La parter, proprietara magazinului te întâmpină cu o surpriză: ceaiul care înfloreşte, adică un bulb făcut manual de chinezi care, atunci când intră în contact cu apa, se transformă într-o floare (10 bulbi costă 50 de lei). Tot aici, cei care apreciază vinul de calitate au de ales între un Chianti de 120 de lei sau un Barolo La Rosa, cea mai scumpă sticlă fiind 340 de lei.
Vinurile alese sunt aduse direct de la producători din Portugalia, Italia, Franţa, Anglia sau Belgia. Fiecare se serveşte cu biscuiţi speciali cu brânză de capră sau arome de ciocolată, ghimbir şi lămâie (22 de lei), cafea şi alune şi usturătorul chilli.
„Iniţial am vrut să numesc magazinul «Cake», dar ar fi fost nepotrivit, aşa că «Biscuit» s-a mulat perfect pe conceptul aerisit şi simplu pe care l-am adoptat", a spus Adriana Sohodoleanu, proprietara de la Biscuit.
Mofturi dulci şi negre
Dacă veţi urca la etajul magazinului, veţi avea o întâlnire cu literatura gourmet, cu muzica ambientală şi expoziţia care se schimbă lunar. Cărţi cu reţete dulci, manuale de decorat în marţipan, istorii şi biografii sunt aşezate pe poliţe de lemn în formă de biscuit.
Designerii care s-au ocupat de amenajarea spaţiului de 100 de metri pătraţi au adus două buturugi de la Baloteşti, „urcate pe scări cu sacrificii", după cum povesteşte Adriana Sohodoleanu. Pereţii sunt tapetaţi cu reţete de la Jamie Oliver, iar expoziţia de la etaj se schimbă lunar. În prima cameră de la etaj, cu radiouri retro, Tivoli poţi să-ţi verifici mailul