Doctorul-primar Sorin Oprescu, acelaşi care nu şi-a strâns zăpada din faţa vilei, a decis amendarea persoanelor care nu-şi spală, în fiecare sâmbătă, trotuarul cu detergent. Din acelaşi registru, am avut înainte o lege care impunea, sub ameninţarea sancţiunilor pecuniare, separarea gunoaielor menajere, dar nu existau pubele destinate.
Nu avem parcări, dar există cele mai moderne utilaje de ridicat maşini, care, culmea imposturii, ocupă banda eliberată de frica amenzilor uriaşe. Cu alte cuvinte, în afara unor profituri uriaşe pe care le fac unele forme, fondul problemei traficului nu se schimbă.
Din acest an, la Bacalaureat s-a introdus, printre altele, şi o probă de calculator. Foarte frumos, numai că în Timiş jumătate dintre elevi au fost rugaţi să stea acasă la simulare aexamenului, din lipsă de calculatoare, situaţia fiind similară la Cluj. Atenţie, vorbim de două dintre judeţele dezvoltate ale României, astfel explicându-se probabil chiulul în masă, 70%, la simularea acestui examen la nivel naţional. Să-i dăm cuvântul lui Titu Maiorescu: “Forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă, fiindcă nimiceşte un mijloc puternic de cultură. Şi, prin urmare, vom zice: este mai bine să nu facem o şcoală deloc decât să facem o şcoală rea, mai bine să nu facem o pinacotecă deloc decât să o facem lipsită de arta frumoasă; mai bine să nu facem deloc statutele, organizarea, membrii onorarii şi neonoraţi ai unei asociaţiuni decât să le facem fără ca spiritul propriu de asociare să se fi manifestat cu siguranţă în persoanele ce o compun; mai bine să nu facem deloc academii, cu secţiunile lor, cu şedinţele solemne, cu discursurile de recepţiune, cu analele pentru elaborate decât să le facem toate aceste fără maturitatea ştiinţifică ce singură le dă raţiunea de a fi“. Trec peste conservatorismul junimistului şi criticile