“Virusul” tatuajului atinge tot mai mult tinerii. De la modă la fiţe sau la o simplă exprimare a talentului, tatuajul a devenit un moft. Dragonii, florile şi semnele de noroc continuă să se poarte în materie de tatuaje.
Cosmin Roşca este unul dintre artiştii tatuatori din Alba care se exprimă cel mai bine prin desen. A debutat ca artist tatuator în urmă cu 11 ani şi vorbeşte cu pasiune despre această artă. Cosmin vede în tatuaj modul cel mai frumos şi durabil de a se exprima. „Tatuajul este artă şi necesită multă pricepere şi multă concentrare. Nu te poţi juca cu pielea omului la fel cum faci cu o pânză sau o coală albă de hârite“, a explicat Cosmin.
Pentru tânărul acaparat de această artă, totul a început de la pasiunea sa din copilărie pentru desen. În 1998 Cosmin şi-a reîntâlnit un vechi prieten la Sibiu, care făcea tatuaje. „Eram fascinat de această artă şi l-am întrebat dacă vrea să mă înveţe să tatuez. În timp am investit în aparatura necesară pentru a putea tatua“, a povestit tânărul.
Personalitatea dictează
Din multitudinea de desene pe care le-a creat, sute de clienţi îşi aleg în fiecare an „tema“ care li se potriveşte. Toate desenele lui Cosmin sunt create de el. „Tatuajele sunt de multe feluri, dar omul trebuie să-şi aleagă unul ce îl reprezintă sau să facă în aşa fel să fie mândru de el şi peste ani. De curând am făcut cuiva un înger care semnifica o prietenă care s-a dus dintre noi. Dragonii au rămas oarecum la modă şi se cer, însă tatuajele tribale nu. Fetele cer tatuaje care să aibă legatură cu feminitatea lor: un semn de noroc, o floare, un fluture sau un trandafir“, a spus Cosmin.
„Mi-am făcut un tatuaj în urmă cu 2 ani, o floarea soarelui mică pe spate. Mi-a plăcut şi mă face să mă simt feminină şi delicată“, a spus Antonia Goia.
Clienţii cei mai fideli sunt bărbaţii, însă nu şi cei mai curajoşi