Botoşăneanul este unul dintre puţinii experţi în terorism alimentar din ţară şi este preocupat de efectele nocive ale alimentelor modificate genetic.
În toată România sunt zece experţi în terorism alimentar, iar unul dintre ei este botoşăneanul Gheorghe Ciubotaru. Şi-a obţinut ciudata specializare în urma unui master făcut la Bucureşti şi a unui curs de Securitate Comunitară şi Terorism alimentar la Universitatea „Georgetown“ din Washington DC.
„Americanii ştiu ce se va întâmpla cu România în următorii doi ani. Au departamente care analizează orice colţişor din lumea asta. Siguranţa naţională înseamnă să ai previziuni cu multă vreme în înainte“, explică expertul.
Cumpără doar ulei presat la rece din magazin
Cât despre alimentele pe care le consumăm, Gheorghe Ciubotaru ne recomandă să fim atenţi ce cumpărăm din magazine. „Vă dau un exemplu. Există vinul din gospodărie şi cel comercial. Vinul adevărat este doar cel din struguri. Din magazin aş cumpăra doar vinul a trei producători“, spune Gheorghe Ciubotaru. Şi alimentele din comerţ sunt foarte nocive, spune specialistul.
„Mănânc în general doar ce prepară soacră-mea. Tot ce face este sută la sută natural, cu ouă de la găinile din curte şi carne de la animalele crescute la ţară. De la hipermarket cumpăr doar ulei de măsline presat la rece şi pâine din când în când“, adaugă Gheorghe Ciubotaru. Botoşăneanul spune că terorismul clasic este mai perfid faţă de terorismul alimentar, care are efecte în timp. „Dacă primii te aruncă în aer sau te împuşcă, teroriştii alimentari te omoară lent“, spune expertul.
Duşmanul invizibil din farfurie
Din acest motiv, Gheorghe Ciubotaru a deschis un abator şi s-a hotărât să prepare doar produse ecologice, sută la sută naturale, fără E-uri. Totuşi, mentalităţile clienţilor sunt greu de schimbat, aşa că după un an a trebuit să v