Specialiştii în gastronomie spun că piaţa restaurantelor de lux din Bucureşti este deficitară raportată la numărul de locuitori, dar, având în vedere criza economică, oraşul are ce oferi. Cunoscătorii aleg anumite localuri pentru ingredientele folosite, alţii pentru atmosferă, şi cel mai important este „Le Chef“.
„Din punct de vedere al celor mai frumoase restaurante, mă opresc la Concerto, Casa Vernescu, Jariştea, Caru’ cu Bere, Casa di David“, spune Cezar Munteanu, expert în gastronomie.
Oamenii de afaceri frecventează „Concerto”, amplasat în Grand Hotel Continental, un loc adresat cunoscătorilor, „plin de istorie, în care se păstrează atmosfera secolului XIX, un loc care aminteşte de Calea Victoriei de altădată“, adaugă Munteanu.
De ce se ascund VIP-urile când ies în oraş?
Răspunsul este simplu: „Este foarte important ca aceste persoane să se simtă protejate, ferite de paparazzi, să-şi poată consuma momentele de intimitate fără a fi deranjaţi“, explică Cezar Munteanu.
„Vin la Jariştea pentru că m-am interesat cine este bucătarul. Patroana şi-a adus singurul specialist care a absolvit Universitatea de Gastronomie din Paris, aşa că succesul mâncărurilor este garantat“, a mărturisit una dintre clientele fidele ale locantei. Restaurantele de lux adună crema Bucureştiului şi patronii au grijă să pregătească din timp masa pentru aceştia. „Nu trebuie să ştii felul clientului de a fi.
La Jariştea e loc de întâlnire pentru cei mai mari actori ai noştri, dar şi pentru oameni de afaceri români şi străini“, povesteşte Laura Nicolau, patroana restaurantului.
Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, şi-a serbat anul acesta ziua de nume la Jariştea. „Primii clienţi au fost scriitorul Dinu Săraru, regizorii Radu Gabrea şi Andrei Blaier, actorii Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică şi Ion Caramitru şi Ion Lucian“, declară jupâneasa de la Ja