* vernisajul expoziţiei a avut loc cu ocazia încheierii Zilelor colegiului
Zilele Colegiului Economic "Ion Ghica" s-au finalizat vineri, cu o festivitate la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi ai Universităţii "Brâncoveanu".
Directorul colegiului, prof. Andrei Puia, a trecut în revistă istoricul şcolii şi momentul din septembrie 2001, când Grupul Şcolar Economic s-a transformat în Colegiu Economic, realizare la care a contribuit şi actualul inspector general Viorel Botea, pe atunci director adjunct al şcolii. A vorbit apoi inspectorul general Viorel Botea, care a promis cadrelor didactice că în planul de şcolarizare vor avea 11 clase, afirmaţie primită de toţi cu aplauze. De asemenea, a anunţat că în curând va fi inaugurat şi Centrul de Excelenţă, care va funcţiona ca oricare altă unitate de învăţământ. Decanul Facultăţii de Management şi Marketing în Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, de la Universitatea "Brâncoveanu", a vorbit despre criza economică şi implicaţiile ei, iar fostul director al şcolii, prof. Ioan Munteanu, a amintit celor prezenţi de ce l-a ales în 1973 pe Ion Ghica drept patron spiritual al colegiului. La finalul momentului s-au oferit premiile concursului "MatCon" şi premiul I de la concursul de şah, elevului Mihai Caramfil.
Toţi invitaţii şi elevii au vizitat expoziţia de origami realizată de profesoara Georgeta Pardos împreună cu elevii săi la ora de dirigenţie şi expoziţia de obiecte de îmbrăcăminte biodegradabilă şi reciclabilă coordonată de profesorii Claudia Berechet, Daniela Presadă şi Simona Bedereag.
"Dimensiunea eminesciană a fiinţei noastre"
Tot în cadrul Zilelor colegiului a avut loc joi seara, la Muzeul Brăilei, cea de-a doua ediţie a simpozionului "Dimensiunea eminesciană a fiinţei noastre", organizată şi moderată de prof. Nicolae Băcanu de la Colegiul Economic "Ion Ghic