Principalul factor care favorizează evaziunea fiscală nu este legislaţia incompletă, ci neaplicarea legii, cu complicitatea unor instituţii care ar tebui să supravegheze modul de plată a obligaţiilor bugetare, a declarat, luni, premierul Emil Boc. "Nu avem o problemă majoră cu legislaţia, ci cu aplicarea în detaliu a legii. Este vorba şi de complicitatea cu actori ai statului puşi să vegheze la respectarea legii", a spus Boc în Senat, la prezentarea priorităţilor legislative a
Principalul factor care favorizează evaziunea fiscală nu este legislaţia incompletă, ci neaplicarea legii, cu complicitatea unor instituţii care ar tebui să supravegheze modul de plată a obligaţiilor bugetare, a declarat, luni, premierul Emil Boc.
"Nu avem o problemă majoră cu legislaţia, ci cu aplicarea în detaliu a legii. Este vorba şi de complicitatea cu actori ai statului puşi să vegheze la respectarea legii", a spus Boc în Senat, la prezentarea priorităţilor legislative ale Guvernului.
El nu a detaliat subiectul, amintind însă că Executivul va încerca în acest an să se implice mai eficient în combaterea evaziunii, în principal prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
La începutul anului, Guvernul a decis constituirea unui consiliu interministerial care să rezolve săptămânal sesizările privind evaziunea fiscală şi să identifice modalităţi de eliminare a fenomenului.
Consiliul este format din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi altor instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale. Săptămâna trecută, la prezentarea bilanţului pe 2009 al Poliţiei Române, premierul i-a avertizat pe şefii poliţiei că autorităţile vor intra în acest an "în război cu evaziunea fiscală" şi că va urmări personal, prin consiliul interministerial înfiinţat la Guvern, dacă sursele de evaziune vor