Primul junior român nu intră în prima sută a tinerilor tenismeni din lume. Federaţia condusă de Ruxandra Dragomir dă însă bani înapoi la buget. Un rest de 15.000 de euro
A trecut un an de cînd Ruxandra Dragomir a cîştigat alegerile la Federaţia Română de Tenis. Venirea la putere a uneia dintre fostele noastre jucătoare de top părea să pună capăt perioadei de criză şi de suspiciune create de echipa lui Titi Hărădău, care condusese pînă atunci cu sprijinul din umbră al omului de afaceri sibian Aurel Munteanu.
La aflarea rezultatului, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, simpatizanţi ai fostei conduceri, vesteau Apocalipsa tenisului românesc. Amănunt esenţial. Victoria Ruxandrei fusese rodul unui cartel electoral, care coagulase întreaga opoziţie de la acea oră.
Bilanţ după un an
A trecut un an de cînd Ruxandra Dragomir a cîştigat alegerile şi a devenit preşedintă. Preşedinta are însă o problemă. Cei 4 vicepreşedinţi, la fel de aleşi, o contestă. Nu de dragul jocului democratic, susţin ei. A lipsit de la întîlnire doar Ciprian Porumb. Ceilalţi, Mihai Zacopceanu, Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu trimit pe rînd mingi în terenul adversarei.
"Eu am fost cu ea în echipă", spune Răzvan Itu. "Dar sînt lucruri pe care nu le mai înţeleg. Uitaţi-vă pe clasamentul federaţiei internaţionale la juniori şi vedeţi pe ce locuri sînt primii noştri jucători. Aşa arată viitorul tenisului românesc?". Da, chiar aşa. Ce se va întîmpla cînd se va retrage şi Hănescu. Cine vine din urmă? Şi cît costă, domnilor, întreţinerea anuală a unui jucător de perspectivă? "Cu antrenor cu tot, undeva la 50.000 de euro". Şi există cineva care beneficiază de un astfel de program? "Nu".
Administratorul ia mai mult decît un antrenor
Intră în teren şi Liviu Ursuleanu. "A anunţat că îşi propune salarii decente pentru angajaţii federali. Şi a reuşit. Ş