Valoarea totală a restanţelor la credite se ridică la 7,81 miliarde de lei, din care 4,34 miliarde de lei sunt restanţe la împrumuturi contractate în moneda naţională.
Valoarea totală a restanţelor la creditele în lei se ridică la 4,34 miliarde de lei, din care aproximativ un miliard sunt restanţele bucureştenilor. Însă dacă raportăm ponderea restanţelor din Bucureşti la suma împrumutată de bucureşteni, rezultă că ponderea este de doar 4,58%. Creditele în valută totalizează restanţe la nivel naţional echivalente a 3,47 miliarde de lei, din care peste 43% sunt în Capitală. Ponderea restanţelor în totalul creditelor în valută acordate în Bucureşti este de 2,87%, uşor peste media naţională de 2,86%.
În topul restanţierilor conduc ialomiţenii, a căror pondere a restanţelor în totalul creditelor acordate, atât în lei, cât şi în valută este de 8,37%, cu aproape 4,5 puncte procentuale peste media naţională. Topul este completat de Bistriţa Năsăud şi Suceava, judeţe în care ponderea restanţelor la credite era la 31 decembrie de 7,5%, respectiv 6,42%.
Ponderi ale restanţelor de peste 5% în totalul împrumuturilor acordate s-au mai înregistrat în Argeş (6,30%), Arad (5,93%), Călăraşi (5,81), Sălaj (5,61), Botoşani (5,61), Alba (5,39%), Tulcea (5,03%), iar în Hunedoara şi Olt ponderea restanţelor a atins nivelul de 4,99%.
Valoarea totală a restanţelor la credite se ridică la 7,81 miliarde de lei, din care 4,34 miliarde de lei sunt restanţe la împrumuturi contractate în moneda naţională.
Valoarea totală a restanţelor la creditele în lei se ridică la 4,34 miliarde de lei, din care aproximativ un miliard sunt restanţele bucureştenilor. Însă dacă raportăm ponderea restanţelor din Bucureşti la suma împrumutată de bucureşteni, rezultă că ponderea este de doar 4,58%. Creditele în valută totalizează restanţe la nivel naţional echiv