Un măr conţine mai multe decât cerealele, spun medicii nutriţionişti. Pectinele reduc nivelul colesterolului din sânge. Merele roşii au cel mai bun efect asupra colesterolului. În acelaşi timp, compuşii antioxidanţi din coaja mărului, denumiţi fenoli, furnizează protecţie ultraviolete (UV), oferind pielii mai multă rezistenţă la acţiunea dăunătoare a soarelui. În plus, merele roşii ofera pielii un aspect tânăr. Medicii nutriţionişti spun că merele Ionatane şi soiul Golden au cel mai ridicat conţinut de quercitină, astfel că acestea sunt considerate un bun stimulator pentru memorie. Medicii spun că persoanele care vor să slăbească pot înlocui chipsurile sau covrigeii cu un măr, deoarece fibrele insolubile din acest fruct, odată ajunse în stomac, cresc în volum şi vor da senzaţia de saţietate. În plus, mărul are capacitatea de a elimina toxinele din organism.
Un măr conţine mai multe decât cerealele, spun medicii nutriţionişti. Pectinele reduc nivelul colesterolului din sânge. Merele roşii au cel mai bun efect asupra colesterolului. În acelaşi timp, compuşii antioxidanţi din coaja mărului, denumiţi fenoli, furnizează protecţie ultraviolete (UV), oferind pielii mai multă rezistenţă la acţiunea dăunătoare a soarelui. În plus, merele roşii ofera pielii un aspect tânăr. Medicii nutriţionişti spun că merele Ionatane şi soiul Golden au cel mai ridicat conţinut de quercitină, astfel că acestea sunt considerate un bun stimulator pentru memorie. Medicii spun că persoanele care vor să slăbească pot înlocui chipsurile sau covrigeii cu un măr, deoarece fibrele insolubile din acest fruct, odată ajunse în stomac, cresc în volum şi vor da senzaţia de saţietate. În plus, mărul are capacitatea de a elimina toxinele din organism.