In sedinta Comisiei de statut a PD-L se anunta dezbateri incinse in ceea ce priveste reforma si modernizarea partidului, atat din punct de vedere al numelui, siglei sau chiar a structurii de conducere.
Nemultumirea vine pe de-o parte din partea celor 21 de filiale care au castigat alegerile, care acuza faptul ca nu participa la luarea deciziilor in partid, aceasta sarcina revenind, de regula, "grupului celor 5" - Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur si, uneori, Theodor Stolojan.
Astfel, liderii PD-L din teritoriu cer puteri sporite in partid, in conditiile in care, la alegeri, "la Bucuresti am pierdut, in teritoriu am castigat".
Pe de alta parte, liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a anuntat ca formatiunea va promova o politica a usilor deschise, in partid fiind asteptati toti oamenii competenti care vor sa faca politica.
Pentru a ajunge la un consens privind urmatorii pasi pe care ii are de facut PD-L, democrat-liberalii s-au intalnit sambata la Poiana Brasov si au decis infiintarea unei comisii care sa pregateasca alegerile interne din partid si sa analizeze propunerile de modificare a statutului.
Concluziile primei zile a reuniunii PD-L de la Poiana Brasov (Video)
La reuniunea de la Poiana Brasov au participat 33 de lideri PD-L din centru si din teritoriu. Printre care Elena Udrea, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Monica Iacob Ridzi, Roberta Anastase si Cezar Preda. De asemenea, a fost prezent si "grupul reformator" - Monica Macovei, Traian Ungureanu si Cristian Preda.
Reforma dupa Preda, Macovei si Turcan
Ce este de reformat in PD-L? Europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei au prezentat in sedinta Biroului Permanent National un proiect de reformare a partidului.
Daca Monica Macovei a accentuat nevoia unei noi politici de re