Conducta de gaz s-a spart din cauza faptului că cei de la Aquatim lucrau acolo. După primele cercetări se pare că ţeava era prea sus poziţionată, iar când cei de la Aquatim au tăiat asfaltul, ţeava a explodat. Copiii au fost evacuaţi din grădiniţă.
UPDATE 11.00Echipele Eon Gaz au remediat avaria la ţeava de gaz
La această oră distribuţia gazului încă nu a fost reluată pe strada Olimpiadei. Probleme mai sunt şi la reţeaua de alimentare cu apă, la care muncitorii Aquatim trebuie să repare un branşament.
UPDATE 10.50Directorul tehnic de la Aquatim îşi apără muncitorii şi spune că sunt nevinovaţi de incendiul de la ţeava de gaz
Potrivit conducerii regiei locale, muncitorii au lovit o ţeavă de gaz îngropată la doar 10 centimetri adâncime, deşi aceasta ar fi trebuit să se afle la 80 de centimetri. În funcţie de aceste coordonate, muncitorii Aquatim au efectuat lucrări, fără să ştie că ţeava de gaz este imediat sub stratul de asfalt. De asemenea, directorul tehnic al Aquatim a mai spus că, din primele cercetări, se pare că ţeava de gaz nu putea fi îngropată suficient de adânc di cauza unei magistrale de căldură care nu permitea montarea la adâncime a reţelei de gaz. O anchetă a fost deschisă şi în cadrul regiei locale care să clarifice această situaţie.
Un incident similar cu cel care a avut loc în această dimineaţă, la Timişoara, a avut loc în vara anului 2009. Atunci, o firmă care executa lucrări pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canal a avariat o ţeavă de gaz, în subterab, iar muncitorii au ignorat incidentul. Din cauza scurgerilor de gaz, în subsolul unei clădiri, a avut loc o explozie atât de puternică, încât a demolat o casă. O familie a fost distrusă: tatăl a murit şi a lăsat în urmă o soţie bolnavă şi doi copii. Nici la această oră nu s-a încheiat ancheta în acel caz, iar victimele nu au beneficiat de niciun aju