În cantonamentul din Turcia, Stoichiţă i-a luat prin surprindere pe jucători cu metodele de pregătire şi de motivare. Antrenorul Stelei îi ţine din scurt pe jucători, cărora le-a făcut un program strict de întîlniri individuale. Le ascultă problemele, apoi le dă sfaturi, chiar şi extrafotbalistice
Stoichiţă şi-a conceput un adevărat laborator de preparare a unei mari echipe la hotelul Miracle din Antalya. În chiar prima zi petrecută cap-coadă în staţiunea din sudul Turciei, şi-a anunţat jucătorii să nu-şi facă nici un fel de program după ce au mîncat cina. "O să vă chem, pe fiecare dintre voi, la cîte o discuţie individuală", le-a zis "Lippi", după care i-a informat în ce ordine să vină la întîlnire.
15 minute şedinţă "face to face"
Rînd pe rînd, fotbaliştii desemnaţi de Stoichiţă s-au prezentat în faţa lui, iar tehnicianul a discutat cu fiecare pe diferite teme. "Vreau să mă lămuresc ce vor de la viaţă, ce am de spus le spun direct, aşa că eu cred că ne vor fi de mare ajutor aceste discuţii" a fost explicaţia lui Stoichiţă. Szekely şi ceilalţi au stat cîte 10-15 minute în faţa lui Stoichiţă, antrenorul rezervîndu-şi aproape două ore pentru a lămuri problemele cu elevii săi.
Motivul pentru care Soichiţă s-a făcut psiholog
De ce a apelat Stoichiţă la o astfel de iniţiativă, jucînd, practic, rolul unui psiholog? Din trei motive.
Primul: pentru a nu-i expune în faţa tuturor pe cei cărora avea de gînd să le reproşeze anumite lucruri. A făcut-o doar în prezenţa respectivului jucător, fără a auzi şi ceilalţi.
Al doilea: a dorit să afle exact ce probleme şi ce nemulţumiri are fiecare dintre ei, discuţia faţă în faţă avînd mai multe şanse de a-l determina pe jucător să fie sincer cu antrenorul, decît dacă s-ar fi purtat cu toată lumea de faţă.
Al treilea: A căutat încă o soluţie de a-i motiva s