Steaua a învins aseară pe Vasas Budapesta cu 2-0 într-un meci în care a folosit două sisteme diferite. Primele 45 de minute au fost un fiasco total, însă în repriza a doua, cu Tănase în formă de zile mari, Steaua a dominat şi a jucat la un nivel foarte ridicat
Pentru primul amical al celui de-al doilea stagiu, Steaua şi-a ales un adversar cu nume în istoria fotbalului Ungariei, dar modest în acest moment. Vasas Budapesta, ocupanta locului 10 la finalul turului, dar cu multe titluri şi trofee în palmares, cîştigate pînă la finalul anilor '70.
Stoichiţă a surprins, modificînd sistemul faţă de cele două amicale susţinute în primul stagiu. A trecut de la 4-4-2 la 3-4-3. A jucat aşa o repriză, după care a schimbat din nou şi în a doua parte a trecut iar la 4-4-2. Ce concluzii se trag după două reprize în două sisteme diferite?
SISTEMUL 3-4-3 a fost de nota 4
1. Apărare subţire
Stoichiţă a titularizat toţi fundaşii centrali din lotul deplasat în Antalya, însă doi dintre ei au picat testul în prima repriză. Baciu a început meciul cu o mare gafă, pasînd direct la adversar, însă Tătăruşanu a evitat golul. Apoi a fost transformat în jalon de un atacant, însă Steaua a scăpat din nou cu faţa curată. Nici Tudose n-a excelat, el fiind ţinta criticilor lui Stoichiţă. Doar Jelev a fost sigur pe sine într-un sistem în care Steaua s-a simţit extrem de incomod, fiind dominată de o echipă limitată.
2. Atac inexistent
Chiar dacă pe hîrtie părea o echipă ofensivă, Steaua n-a reuşit nimic în atac! Andrei Ionescu a jucat probabil în premieră ca atacant în banda dreaptă, în vreme ce Stancu şi Surdu s-au zbătut degeaba, neavînd obiectul muncii şi părînd şi ei stingheriţi de postura în care au evoluat.
3. Doar Bănel şi-a făcut treaba
În condiţiile în care Tudela joacă prea simplu şi n-a conceput nimic, iar Toja a a