Autorităţile locale vor „ajustarea” legislaţiei privind câinii comunitari, pentru ca aceştia să nu mai fie lăsaţi liberi, pe străzi. Vechea problemă a Capitalei, câinii fără stăpân, a revenit în dezbaterile edililor. Soluţia propusă: un alt cadru legal.
Primarii de sector au cerut ieri prefectului Capitalei, la întâlnirea lunară cu primarul general Sorin Oprescu, să propună modificarea legislaţiei privind câinii comunitari, astfel încât aceştia, după sterilizare să nu revină în stradă.
O mie de buzoieni, muşcaţi anual de câini
Primarul Craiovei vrea să omoare toţi maidanezii din oraş
Citiţi şi: Întreţinerea maidanezilor ne costă cât alocaţia pentru 100.000 de copii
“Aproximativ 30% din discuţiile pe care primarul de sector le are cu cetăţenii sunt legate de frica de maidanezi. Era normal să o reclamăm şi noi mai departe”, explică Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, interesul pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.
Termen pentru propuneri: 14 zile
Cifrele oferite de Institutul Matei Balş confirmă îngrijorarea bucureştenilor: în luna noiembrie, 10.000 de persoane au fost muşcate de câinii fără stăpân.
Şi pentru că tot au reclamat o lege nefuncţională, primarii de sector au fost însărcinaţi de către prefectul Mihai Atănăsoaie să vină şi cu propuneri concrete pentru modificarea legislaţiei.
„E adevărat că trebuie făcută puţină ordine. Problema maidanezilor e reglementată atât de ordonanţa 155 cât şi de legea Marinescu. Una spune că după şapte zile de stat în adăpost, câinii nerevendicaţi de nimeni, sunt eutanasiaţi, cealaltă spune că eutanasierea este exclusă. Primarii trebuie să vină cu soluţii în două săptămâni”, ne-a declarat prefectul.
Adăposturile bat adopţiile
Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 vor stabilirea mai clară a celor car