Procesul intentat sefilor de la mina Petrila, de pe vremea exploziei din noiembrie 2008, a fost amanat pana la data de 2 martie.
La Judecatoria Petrosani nu s-au prezentat la termenul de marti doi dintre avocatii inculpatilor, iar judecatorul a decis amanarea cauzei.
Unul dintre avocati, respectiv Constantin Graure a depus o copie xerox dupa actul prin care a dovedit ca avea proces in judetul Timis, iar Ovidiu Filipescu a depus un act medical din care reiese ca este bolnav.
Acest lucru i-a nemultumit, o data in plus, pe avocatii rudelor ortacilor morti in explozia de la mina Petrila din noiembrie 2008, care au cerut, ca la urmatorul termen sa fie adusi toti cei implicati, asa incat procesul sa nu fie mereu tergiversat.
"Se lungeste inutil, odata lipseste aparatorul, alta data inculpatul", declara avocatul rudelor minerilor decedati.
Instanta a declarat ca la termenul din luna martie vor fi discutate exceptiile invocate de avocatii inculpatilor, care, la termenul din luna noiembrie a anului trecut au pretins ca procurorul care s-a ocupat de dosarul exploziei nu a respectat codul de procedura penala. Avocatii i-au imputat atunci procurorului ca din 69 de martori, 43 au fost audiati de politisti fara mandat din partea procurorului si au cerut refacerea urmaririi penale.
Mai mult, Cosntantin Graure, avocatul unuia dintre inculpati a spus ca clientul sau, Aurelian Necula nu a vazut dosarul complet si nici expertizele INSEMEX sau ale Universitatii din Petrosani.
In luna noiembrie 2008, 13 ortaci si-au pierdut viata la mina Petrila, iar alti 15 au fost grav raniti in urma a douza explozii consecutive ce s-au produs in abataj, iar rudele celor decedati, ca si spuravietuitorii le-au intentat proces celor ce au conduc atunci unitatea miniera.
Amanari peste amanari
Procesu