După ce şi-a încheiat cariera de fotbalist, a devenit un prosper om de afaceri. De câţiva ani, şi-a deschis un club de fiţe în Birmingham şi nu resimte criza economică. A jucat fotbal până la nivelul ligii a doua. La şase ani a făcut atletism cu profesorul Dumitriu, iar la opt ani s-a înscis la grupele de copii şi juniori ale Liceului cu Program Sportiv unde a lucrat sub îndrumarea antrenorului Emil Feillinger.
15 ani a evoluat pentru Dinamo, Gloria, Unirea Focşani şi FC Panciu. După ce şi-a pus ghetele în cui, Ştefan Chelmuş a intrat în lumea afacerilor.
„La începutul anilor 1990 mi-a mers foarte bine şi nu puteam sta deoparte de fotbal. Am format la Câmpineanca o echipă solidă şi în numai doi ani am reuşit să o duc în liga a III-a.
L-am adus la echipă pe antrenorul Cristian Costea. Şi această numire are o poveste aparte. Cristian Costea era „pieţar", având afacere mică", ne-a povestit Chelmuş despre întâlnirea cu Costea, care avea să îl iniţieze în lumea afcerilor.
„M-am întâlnit cu el în Piaţa Centrală din Focşani şi i-am spus să lase totul şi să ne apucăm de acest proiect. Am bătut palma pe loc şi ne-am apucat de treabă.
Am adus jucători de valoare pentru că voiam cu orice preţ să promovăm cât mai repede. În primul an am prins barajul de promovare în liga a III-a, iar în cel de al doilea sezon competiţional, visul nostru a devenit realitate", îşi aducea aminte cu emoţii, Ştefan Chelmuş.
În anul 1995, Unirea Focşani şi FC Câmpineanca au fuzionat, formând un nou club, Unirea 95 Focşani.
„Crema fotbalului din Vrancea s-a strâns aici şi s-au realizat performanţe frumoase.
Eram fanatic. Făceam totul pentru ca echipei să nu-i lipsească nimic. Am investit miliarde de lei, dar nu îmi pare rău. Am făcut performanţă adevărată", spune Chelmuş.
Soţia sa este model la firma Diesel